THAILANDSSVENSKARNA - Joakim Medin



THAILANDSSVENSKARNA 
av Joakim Medin 

Ni vet de där gubbarna som går omkring med svinsnygga thailändskor typ 1/2 deras ålder? Är det deras fruar, kvällens haff eller någon de snart ska checka in på hotell med där man betalar per timme?

Joakim Medin går undercover och åker runt i Thailand för att prata lite med svenskar som tröttnat på Sverige och dess pk-ism och och istället joinar en grupp nordbor som bor mer eller mindre på heltid i Pattaya, Sin City av sydostasien. Berättelserna han får ta del av är minst sagt... låt oss bara kalla det oroande.

Det är inte utan en massa känslor jag lägger ifrån mig boken. Oro, äckel och en känsla av att ha blivit orättvist behandlad, även utan att någonsin blivit betald för att bli kladdad på, är bara toppen av isberget av olustkänslor. I grunden finns en fundamental känsla av att ens människovärde har reducerats till i princip obefintligt på grund av den kvinnliga kropp man fötts i. Det, som sagt, trots att den enda egentliga koppling jag har till dessa kvinnor är just vårt genus - våra kvinnokroppar.


__________ 

ATT LÄSA ELLER INTE LÄSA?

EY YES JA APSELUT.

Joakim Medin förhåller sig snyggt till sin subjektivitet och det gör läsningen mer personlig och nära. Han drar sig ibland med mer eller mindre kvalificerade gissningar men är tydlig med att dessa är just gissningar. Utöver detta låter han läsaren ta egna slutsatser.

Den mest irritationsväckande slutsats han leder en in i är det faktum att många av dessa män öppet är Sverigedemokrater och inte ser ironin i att de själva tillbringar större delen av deras tid i ett land där de varken jobbar eller talar språket...

Disturbing to say the least, men väldigt läsvärd.

Allt det där smarta samhällsaktiga jag inte orkar skriva pga rädsla för att referera fel finns refererat jävligt snyggt i den här recensionen av boken:

av Myra Åhbeck Öhrman 

(Dock håller jag inte med om kritiken mot kvinnornas egen roll i en bok OM kvinnor - det finns ju möjlighet att göra detta framöver. Det gör inte insikten in i dessa mäns hjärnor mindre ögonöppnande.)

__________


LÄSVÄRDHET UTIFRÅN OLIKA FAKTORER
AV MÖJLIGA 100%


SPRÅK: 65 %

HANDLING: 80 %

ORIGINALITET: 80 %

SLUTET: 90 %

STANNAR BUDSKAPET MED MIG? 100 %



__________


SLUTBETYG 

83 % LÄSVÄRD


__________


Klicka på bilden för bildkälla och återförsäljare. 

Kommentarer

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR...